Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Χοιρινό κατσαρόλας με μπύρα, πορτοκάλι και θρούμπι

Υλικά (για 2 μερίδες):

500 gr. χοιρινή σπάλα σε μερίδες
1 καρότο σε φετάκια
2 κρεμμύδια σε σκελίδες
4 σκόρδα ψιλοκομμένα
150 ml. μπύρα
Χυμός 3 πορτοκαλιών
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 κ.σ. θρούμπι
1 κ.σ. πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το χοιρινό και το αφαιρώ. Προσθέτω τα σκόρδα, τα κρεμμύδια και τα καρότα. Χαμηλώνω τη φωτιά και τα αφήνω να τσιγαριστούν μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 12'). Αν χρειαστεί προσθέτω ελάχιστο νερό κατά διαστήματα για να μη στεγνώσει τελείως η κατσαρόλα. Έπειτα δυναμώνω τη φωτιά και προσθέτω το κρέας ξανά. Ανακατεύω καλά και σβήνω με τη μπύρα. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το χυμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτω και όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κρέας και βράζω σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Έπειτα πολτοποιώ τη σάλτσα στο multi, αναμειγνύω με το κρέας, πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου