Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κότα και ζυγούρι πιλάφι με ξερό φασκόμηλο

Υλικά: (για 8 μερίδες)

ζυγούρι (κομμένο σε μερίδες)
κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
380 γρ. ρύζι νυχάκι
3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
3 κ.σ. φασκόμηλο
αλάτι χονδρό
πιπέρι μαύρο τριμμένο
3 λεμόνια (χυμό)
4 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι


Εκτέλεση:











Ετοιμάστε την κότα και το ζυγούρι. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο, το ζυγούρι, μπόλικο νερό, αλάτι χονδρό, το φασκόμηλο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 2 ώρες μέχρι το κρέας να λιώνει.
 Ετοιμάστε το πιλάφι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρέστε το κρέας και κρατήστε το κάπου ζεστά.
 Σουρώστε το ζωμό από τα κρέατα και υπολογίστε να είναι 1,5 κιλό. Αν δεν φτάνει συμπληρώνετε με νερό.
 Βάλτε το ρύζι με το ζωμό σε μια κατσρόλα, προσθέστε πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Αφήστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί 20 λεπτά περίπου.
 Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέστε το χυμό λεμόνι.
 Κάψτε το βούτυρο και μόλις κατεβάσετε το πιλάφι από τη φωτιά περιχύστε το με το βούτυρο.  Σκεπάστε το με μια πετσέτα για 5 λεπτά και σερβίρετε με το κρέας ξεχωριστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου